22.10.2019

The PX Start market has another successful issuer

Na trh PX Start Burzy cenných papírů Praha dnes úspěšně vstoupil český zpracovatel kůží, společnost KARO Invest a.s. Od českých investorů získala společnost celkem 40 mil. Kč. Společnost upsala všechny akcie, které plánovala upsat v prvním kolem primární nabídky.

KARO Invest a.s. úspěšně upsala své akcie v celkovém počtu 1 000 000 ks při ceně 40 Kč za akcii a od investorů získala 40 mil. Kč. Emise bude přijata k obchodování na trhu START od 13.11. 2019. Společnost KARO je ryze českou společností se sídlem v Boršově u Jihlavy a zabývá se průmyslovým zpracováním kůží. Svoji produkci dodává zejména výrobcům z nábytkářského průmyslu.

„Na trh PX Start vstupuje další česká společnost s velmi zajímavým podnikatelským příběhem a historií. Současně jde o firmu, která vyrostla z pozice lokálního hráče na pozici firmy, která je partnerem velkých evropských výrobců nábytku. Finance získané na kapitálovém trhu by měly KARU pomoci tuto pozici upevnit, respektive posílit,“ říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Na trhu PX Start, který Burza cenných papírů založila v roce 2017, je momentálně obchodováno 6 firem (včetně KARO Invest, a.s.). Trh je určen pro emise českých společností ze segmentu malých a středních firem. Obchodování na tomto trhu je koncentrováno do aukcí, které se konají každý měsíc. Rozpis aukčních dnů spolu s ostatními informacemi je k dispozici na speciálním webu trhu: www.pxstart.cz.

22.10.2019